Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Meest gestelde vragen

 

 1. Kan ik beginnen zonder padelles of training?
  Ja, Padel heb je zo onder de knie, maar lessen zijn aan te raden. Padel is een unieke sport met eigen regels, technieken en tactieken. Als je toch begint met een nieuwe sport, laat je dan goed adviseren en maak op een leuke manier kennis met Padel. Onze tennistrainer Auke de Boer is momenteel bezig zijn licentie te behalen om zodoende ook padel lessen te mogen geven. Naar verwachting is deze mid november 2019 behaald waarna er direct met de trainingen kan worden begonnen. Verdere informatie heeft u inmiddels van onze trainer ontvangen!
 2. Speel je Padel ook weleens 1 tegen 1?
  Ja, maar in Nederland zie je dit nauwelijks. Er moet namelijk een speciale baan voor aangelegd worden (smallere baan). In Spanje zie je dit vaker gebeuren. Meestal is dit een ruimte goed te benutten.
 3. Waar kan ik een padel racket kopen en waar moet ik op letten?
  Wat is Padel zonder goed materiaal? Dat is een excuus om wedstrijden te verliezen ;-).
  Shops:
  https://www.tennisdirect.nl/padel/rackets (onze sponsor)
  https://www.allforpadel.nl/
 4. Kan ik Padel rackets lenen of huren?
  Tot 1/1/2020 stelt het bestuur padelrackets en ballen gratis ter beschikking aan de leden van KLTV. In de herenkleedkamer zullen er 4 rackets komen te liggen, inclusief ballen. Achter de kantine zullen de overige rackets komen te liggen. Deze rackets zijn gelabeld zodat u ze duidelijk kunt herkennen. Wij vertrouwen erop dat u allen zeer zorgvuldig met deze spullen zult omgaan. Vanaf 1/2/2020 kunnen de rackets gehuurd worden. We informeren de leden nog op welke wijze dit zal gaan plaatsvinden.
 5. Hoe spreek je Padel nou uit?
  In Nederland zeggen we Padel met de klemtoon op ‘del’ (paDEL). In Spanje leggen ze de klemtoon meer op de ‘PA’ en spreken ze de ‘e’ niet uit (PAADL).
 6. Waar komt de naam Padel vandaan?
  Men zegt dat het lijkt op een Padel zoals het gebruikt wordt om te pedellen in een roeiboot, maar of dat echt zo is?
 7. Hoe kan ik bij KLTV een baan reserveren?
  De banen kunnen via de KNLTB-app 2 dagen van te voren online gereserveerd worden of ter plaatse  via de afhangzuil in de Lobbie. Dit werkt op dezelfde manier waarop de tennisbanen afgehangen kunnen worden.
 8. Kan ik als KLTV-lid ook competitie spelen?
  Ja, als KLTV-lid is het mogelijk om Padel-competitie te spelen. Vanaf het voorjaar 2020 zullen we teams aanmelden voor de competitie. We hebben ons aangesloten als KLTV bij de beide padelbonden (KNLTB en NPB). 
  Eerder berichtten wij u dat de NPB en de KNTLB niet op goede voet met elkaar staan. Dat was tot deze week het geval. Woensdag 6 nov jl.  is bekend gemaakt dat de NPB en de KNLTB (meer) samen gaan werken om padel in Nederland goed op de kaart te zetten.
  Een eerste stap is een gezamenlijke wedstrijdkalender voor competities en toernooien in 2020. Hiermee is er duidelijkheid voor alle padelspelers en kunnen zij in hun eigen regio en op hun eigen niveau meer wedstrijden spelen.  Eind november kan volgens planning de wedstrijdkalender gepresenteerd worden. Meer informatie daarover vindt u op https://www.knltb.nl/nieuws/2019/11/npb-en-knltb-introduceren-gezamenlijke-wedstrijdkalender-2020/
  Opgave voor de competitie gaat via de VCL/TC. Inmiddels heeft u een uitnodiging ontvangen om u op te geven voor de voorjaarscompetitie. Via de normale informatie kanalen zullen wij u verder blijven informeren.
 9. Kan ik als niet-KLTV lid ook van de Padelbanen gebruik maken?
  Ja, dat kan als introducee. Hiervoor dient u te spelen met 3 leden van KLTV. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd van EUR 5,-. Externe verhuur aan niet-leden doen we nog even niet. We willen als vereniging eerst ervaring opdoen met het gebruik van de Padelbanen. Het is niet uitgesloten dat we in een later stadium dit wel gaan doen.
 10. Kan ik met mijn tennisracket Padel spelen op de Padelbanen?
  Nee, dat is niet toegestaan. Doordat de wand van glas is kan bij gebruik van een tennisracket het glas scheuren indien deze in aanraking komt met het glas.
 11. Wat is mijn speelsterkte voor Padel?
  Padel wordt alleen gespeeld in dubbelspel. De KNLTB houdt voorlopig even de volgende richtijn van speelsterktes aan voor Padel:
  - Beginner (Speelsterkte dubbel tennis 7/8/9)
  - Gevorderd (Speelsterkte dubbel tennis 4/5/6)
  - Wedstrijdspeler (Speelsterkte dubbel tennis 1/2/3)
 12. Komen er introductie-avonden Padel? 
  In de maand oktober (padel-maand!) hebben er een aantal succesvolle 'instuif avonden' plaatsgevonden, enkel gericht op padel. In de komende periode zal er op regelmatige basis momenten komen om kennis te maken met Padel. 
  Ook hierover ontvangt u later meer informatie.
 13. Komt er een interne competitie bij KLTV?
  Ja, KLTV is voornemens een (interne) laddercompetitie te starten waarbij het doel is om elkaar uit te dagen en bovenaan ‘de ladder’ te eindigen, de meest begeerde plek! U wordt hiervan in de komende weken op de hoogte gehouden

Sponsoren

hvms
Attack
First Lady
Hans Knijnenberg
VBK
Carre
Ron en Janet Mode
Foto van Wijk

Realisatie: verenigingenweb