Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nieuwsbericht

Aanvullen informatie/aanvullingen voor tennis en padel
Vanaf het moment dat ons tennispark weer open gaat per 11 mei a.s. voor onze seniorenleden staat veiligheid voorop. Om dit te kunnen waarborgen worden er ook een aantal maatregelen gehanteerd, waarmee onze leden en trainer op een veilige manier kunnen gaan sporten. Deze aanvullende richtlijnen zijn samengesteld door de KNLTB in samenwerking met verenigingsfunctionarissen en leraren en gelden ook bij KLTV.

De regels die gelden per 21 mei a.s. voor alle leden boven de 18 jaar:

Spelers mogen dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis en padel is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt.  Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Verder:

 • Iedereen moet vanuit huis, digitaal of per telefoon, een baan reserveren.
 • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan.
 • Neem je eigen ballen mee om te tennissen/padellen en markeer deze.
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.
 • Geef geen high fives.
 • Wissel van baanhelft met de klok mee.
 • Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.
 • Leenrackets van padel zijn tijdelijk NIET beschikbaar ivm besmettingsgevaar.
 • Kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.
 • Leden boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich op het park in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods de huisarts voor eventueel advies.
 • Kom in sportkleding naar het park. De kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen, zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest.

Competities/Toernooien
Officiële wedstrijden en competities zijn tot 1 september niet mogelijk. Onderlinge (club)trainings-wedstrijdjes/potjes zijn mogelijk in eigen teamverband en binnen de club. Voorlopig alleen in enkel vorm. Hierbij dient de anderhalve meter maatregel in acht genomen te worden. Het nadrukkelijke doel is primair om te sporten en te bewegen. Dit betekent concreet dat er geen enige vorm van competitie gespeeld gaat worden tot 1 september a.s. We wachten de verder informatie af van de KNLTB of er een competitie voor padel en/of tennis georganiseerd gaat worden na 1 september. Verder betekent dit dat het Aardbeientoernooi en (hoogstwaarschijnlijk) het Lobbietoernooi en Open Padeltoernooi NIET doorgaan. We gaan in overleg met de KNLTB wat eventuele mogelijkheden zijn na 1 september.

De Lobbie en het terras
De kantine is tot nader orde gesloten. De KNLTB onderzoekt ten aanzien van sportkantines in hoeverre zij met de later geldende richtlijnen die voor de horeca gelden mee kunnen laten doen. Tot 1 september a.s. is het terras voor de Lobbie NIET toegankelijk voor de leden. De verwachting is dat het terras per 1 september a.s. weer gebruikt kan worden voor het nuttigen van consumpties. Het bestuur treedt in overleg met de Kantinecommissie op welke wijze wij hier vorm aan willen geven.

Bij slecht weer is schuilen onder de luifel mogelijk, maar dan wel met inachtneming van de 1,5 meter regel. Lukt dit niet dan verzoeken wij u om naar huis te gaan.

Reserveren van de banen
Tot 1 juni aanstaande bieden wij iedereen de mogelijkheid om een baan vast te leggen voor 1 uur. Wij verzoeken u om 1 reservering per dag te maken zodat iedereen aan bod komt om te tennissen of de padellen.

Tot slot
Het bestuur wijst u erop dat de veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen nog steeds van toepassing zijn. Voer daarom onderstaande maatregelen altijd uit:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).
 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test.
 • Blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht.
 • Schud geen handen.

Laten wij ons houden aan de vastgestelde richtlijnen. Wij willen voorkomen dat er boetes worden uitgedeeld omdat de maatregelen door leden niet worden nageleefd. En dit zou zomaar kunnen betekenen dat ons sportpark op slot gaat en dat willen wij uiteraard niet.

Sponsoren

Rue du saint
First Lady
Huitema Tegels
Cafe atlantic
Carre
LEEF
Bos en Olgers
hvms

Realisatie: verenigingenweb